Wedstrijden

Zie voor de data van de dressuurproeven en springwedstrijden de Agenda. De digitale dressuurproeven vind je hier.

Door het jaar heen worden FNRS dressuurproeven georganiseerd, waarbij de ruiter zijn of haar dressuurvaardigheden kan laten zien. Met andere woorden: waar sta je als ruiter? Voor de ruiters die nog niet zo lang rijden, kan de drempel soms hoog zijn om hieraan mee te doen. Want dan moet je zeker al heel goed kunnen rijden?

Nee. Er zijn proeven voor alle niveaus, ook voor de beginners. Stress is niet nodig, want je doet het vooral voor jezelf. Je krijgt na je proef een protocol mee met opmerkingen van de jury, die je precies vertellen wat je al goed doet, en waar je nog verder aan kunt werken. Enorm leerzaam dus! De manege organiseert ook vaak extra lessen die je voorbereiden op je proef, zodat je goed beslagen de ring in komt. Niet te vergeten, is het ook enorm gezellig op de manege als er proeven gereden worden. Want je mederuiters rijden ook mee, of komen kijken. Bij de gezellige borrel aan de bar wordt uitgebreid nagepraat over de proeven. Dus meedoen, of komen kijken: je hebt gegarandeerd een gezellige avond bij Arrêche.

foto jo.PNG

Arrêche organiseert tevens springwedstrijden, waarbij de hindernissen per categorie op verschillende hoogtes staan, opnieuw om rekening te houden met ieders niveau. Enige springervaring is natuurlijk wel gewenst. Overleg met je instructeur of je kunt deelnemen. En ook voor de springwedstrijden geldt: de gezelligheid voert de boventoon, dus ben je geen springruiter? Kom dan vooral kijken!

springen natas

 

Advertenties